фото: pixabay.comВсички се чудим какви ще бъдат празниците тази година. Ситуацията

...
фото: pixabay.comВсички се чудим какви ще бъдат празниците тази година. Ситуацията
Коментари Харесай

Световната здравна организация призова бдителността да се удвои по време на празниците

фото: pixabay.com

Всички се чудим какви ще бъдат празниците тази година. Ситуацията с ковид прави нещата доста комплицирани и непредсказуеми. 

Световната здравна организация (СЗО) прикани бдителността да се удвои по време на празниците, откакто седмичният брой на умрелите набъбна с 60 на 100 през последните шест седмици, съобщи Франс прес.

„ Празничният сезон е миг на наслада и разформироване, само че не би трябвало да понижаваме бдителността си. Празненството може доста бързо да се трансформира в печал, в случай че не вземаме задоволителни защитни ограничения “, съобщи на конференция генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Българска телеграфна агенция.

Хората, живеещи в район, където вирусът се популяризира, би трябвало да обмислят деликатно проектите си за празниците в края на годината, с цел да подсигуряват сигурността на всички, акцентира той. „ Това може да стане най-хубавият подарък, който можете да извършите, дарът на здравето, живота, любовта и вярата “, добави генералният секретар на СЗО. Той изрази терзания, че през последните шест седмици броят на умрелите приблизително седмично е повишен с 60 на 100.
Повечето случаи на заразяване, както множеството умряли, са в Европа и Америка, заяви Гебрейесус.

Мария ван Керхов, отговаряща за битката с пандемията, също акцентира районните разлики. За последните шест седмици броят на смъртните случаи е повишен с близо 100 % в Европа, с 54 на 100 на американския континент и с 50 на 100 в Африка, с 15 на 100 в западната част на Тихия океан, 10 на 100 в Източното Средиземноморие и 7,5 на 100 в Югоизточна Азия.

Въпреки началото на имунизацията в някои страни, вирусът към момента се популяризира и по-голямата част от популацията може да бъде инфектирана, акцентира тя.

Майкъл Райън, отговарящ за изключителните обстановки в СЗО, прикани страните да правят повече следене на болестта.

За да избегне заплахата богатите страни да закупят всички дози от имунизациите, които ще бъдат налични в лимитирани количества през първите месеци, СЗО сътвори механизъм, който би трябвало да разреши справедливото им систематизиране. Този механизъм към този момент е закупил близо един милиард дози от три евентуални ваксини, заяви Гебрейесус

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР